Sağlık Bakanlığı İlaç Takip Sistemi uygulaması 2014 android



Sağlık Bakanlığı İlaç Takip Sistemi uygulaması, Türkiye’de kullanıma sunulan ilaçlar hakkında kolay ve hızlı bir şekilde bilgi alabileceğiniz bir sağlık uygulamasıdır.
Aldığınız ilacın sisteme kayıtlı olup olmadığını, son kullanma tarihinin geçip geçmediğini, piyasadan topatılma kararı olup olmadığını bu uygulama aracılığıyla rahatlıkla öğrenebilirsiniz. Bunun için tek yapmanız gereken ilaçların üzerindeki karekodu akıllı telefon ve tabletinize okutmak. İlacın seri numarasından son kullanma tarihine kadar tüm bilgiler sadece birkaç saniyede ekranınıza yansıyor.
İlaç Takip Sistemi mobil uygulamasında kamera ile okutmanın yanı sıra elle sorgulama sistemi de bulunmaktadır. İlaç kutusunun üzerindeki barkod ve seri numarasını girerek te ilacınız hakkında bilgi almanız mümkün.
Eczane ve hastaneler başta olmak üzere tüm sağlık kurumları tarafından etkin bir şekilde kullanılan İlaç Takip Sistemi sayesinde güvenli ilacın hastaya ulaşması sağlanıyor. ITS mobil uygulama sayesinde de ilacınız hakkında bilgilere kendiniz kolayca ulaşabiliyorsunuz.
Sahte, kaçak, son kullanma tarihi geçmiş ilaçların önüne geçilmek amacıyla Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanmış, ilaç kullananların mobil cihazlarında mutlaka bulundurmaları gereken bir uygulama.
ITS mobil uygulamasının başlıca özellikleri:
  • İlacın sistemde kayıtlı olup olmadığını öğrenme
  • İlaç hakkında piyasadan toplatılma kararı alınıp alınılmadığını öğrenme
  • Sistemde kayıtlı olmayan ilaçları bildirme
  • Kamera ile ve Elle sorgulama
  • İlaçlar hakkında detaylı bilgiye ulaşma
Not kaynak tamindir

0 yorum:

Yorum Gönder

TakipSeli.TK